چاپ افست فوری
توضیح کلی راجب چاپ افست
در دستگاه چاپ افست، ورق چاپی به طور مستقیم تغذیه میشود و پلیت چاپی موجود بر روی دستگاه به ورق فشرده میشود تا تصویر مورد نظر روی ورق چاپی اعمال شود. پس از اینکه حبر و رنگ به روی ورق چاپی اعمال شد، ورق از دستگاه خارج میشود و به سمت مراحل بعدی چاپ سوق داده میشود. برای چاپ انبوه، دستگاه چاپ افست میتواند با سرعت بالا عمل کرده و بسیاری از ورقهای چاپی را در یک زمان کوتاه چاپ کند. چاپ افست به دلیل کیفیت بالا، سرعت چاپ بالا، قابلیت چاپ بر روی انواع مختلف کاغذ، کارتن، فلز و پلاستیک و همچنین قابلیت چاپ انبوه، در بسیاری از صنایع چاپ مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه برای چاپ لیتوگرافی استفاده میکند که در آن صفحه چاپ بر روی یک صفحه مسی تأثیر میگذارد و سپس جوهر از روی آن مس به ورق چاپی منتقل میشود. به علت قابلیت تنظیم اندازه، رنگ و کیفیت چاپ، دستگاه چاپ افست به عنوان یکی از مهمترین دستگاههای چاپ صنعتی در دنیا شناخته میشود.
موارد استفاده چاپ افست
برخی از کاربردهای رایج چاپ افست شامل چاپ کتاب، مجله، کاتالوگ، بروشور، بستهبندی، برگههای رسمی و موارد دیگر افست یک نوع دستگاه چاپ صنعتی است که برای چاپ حجم بالای اسناد، کتاب، مجله و سایر موارد از این قبیل استفاده میشود.
چاپ به شیوه افست در چاپگرهای صنعتی استفاده میشوند و به دو دسته ماشین چاپ ورقی و ماشین چاپ رولی تقسیم میشوند.
در زیر نام برخی از انواع ماشین چاپ به شیوه افست را میتوان ذکر کرد:
- 1- ماشین چاپ ورقی دو ورقی
- 2- ماشین چاپ ورقی چهار ورقی
- 3- ماشین چاپ ورقی شش ورقی
- 4- ماشین چاپ ورقی هشت ورقی
- 5- ماشین چاپ رولی چندلایه
- 6- ماشین چاپ رولی تکلایه
- 7- ماشین چاپ رولی چهار رنگ.
دستگاه چاپ افست ورقی
دستگاه چاپ افست ورقی یکی از پرکاربردترین و معروفترین دستگاههای چاپ صنعتی است. شیوه کار این دستگاه به شرح زیر است:
• طراحی و آمادهسازی فایل چاپ: در ابتدا، فایل چاپ توسط یک نرمافزار طراحی شده و آماده میشود. سپس، فایل چاپ به فرمتی که برای دستگاه چاپ افست قابل قبول است، تبدیل میشود.
• آمادهسازی صفحات چاپ: برای هر رنگ (معمولاً سه یا چهار رنگ)، یک صفحه چاپ جداگانه برای مرحله چاپ آماده میشود. این صفحات به صورت آفستی (به صورت برعکس و در حالت فعلی) چاپ میشوند. این مرحله به عنوان "تهیه پلیت" شناخته میشود.
• تنظیم دستگاه چاپ: بعد از آمادهسازی صفحات چاپ، دستگاه چاپ افست تنظیم و آماده میشود. این شامل تعیین فاصله بین ورقها، تنظیم فشار و سرعت چاپ، و تعیین رنگها و دیگر جزئیات است.
• چاپ ورقها: پس از آمادهسازی دستگاه، ورقهای چاپی به دستگاه تغذیه میشوند. ورقها در چاپگر افست چاپ میشوند و به طور خودکار از روی صفحات چاپی گذر میکنند تا رنگ به آنها منتقل شود.
• خشک شدن و برش ورقها: پس از چاپ، ورقها به صورت پشت سرهم برای خشک شدن قرار داده میشوند. سپس، ورقها برش داده می شوند.
تفاوت دستگاه چاپ رولی و ورقی
تفاوت اصلی بین دستگاه چاپ افست ورقی و رولی، در نحوه چاپ ورقها و رولهاست. در دستگاه چاپ افست ورقی، ورقهایی که به طور مستقیم تغذیه میشوند، با استفاده از صفحات پلیت چاپ میشوند. این دستگاهها معمولاً برای چاپ کتاب، مجله، کاتالوگ و بروشورها به کار میروند. در حالی که در دستگاه چاپ رولی، ورقهای چاپی در قالب رولهای بلند و بزرگ تولید میشوند و با استفاده از سیستمی به نام پرینتینگ رول به شکل مستقیم چاپ میشوند.